Мащабна жандармерийска акция, проведена съвместно в Моасак, Бордо и в България,

...
Мащабна жандармерийска акция, проведена съвместно в Моасак, Бордо и в България,
Коментари Харесай

Разбиха огромна българо-френска мрежа за контрабанда на цигари и проституция

 Мащабна жандармерийска акция, извършена взаимно в Моасак, Бордо и в България, разби огромна мрежа за контрабанда на цигари и сводничество. Тази незаконна организация е прала парите от облагите посредством недвижими парцели в България. За акцията и незаконната мрежа оповестява " Ла Депеш ", представени от БГНЕС.

150 служители на реда от френската жандармерия са взели участие в акцията. Повдигнати са обвинявания на шестима души за контрабанда на цигари и проституция сред Франция и България.

Според френската жандармерия, шестимата арестувани българи - петима мъже и една жена на възраст от 21 до 70 години - са упрекнати в незаконна интрига за контрабанда на цигари. Един от обвинените е упрекнат и в пране на пари, прикриване на активността на организацията и склоняване към проституция. Друго лице е задържано в България по европейска заповед за арест.

В тази огромна интервенция са взели участие и чиновници на профилираната прокуратура в Тарн е Гарон, проверяващите спецслужби от Бордо и следствените служби по финансови въпроси (митнически и данъчни служби). Тя е извършена в понеделник едновременно във Франция (Бордо и Моасак в департамент Тарн е Гарон) и в България. Общо арестите в двете страни са 11.

Операцията, съгласно жандармерията, е резултат от няколкомесечно следствие, почнало през февруари 2019 година, с наблюдение на българин, забъркан в укриване на откраднати движимости в Ландес. Разследванията разкрили вкарване от обвинените на млади българки за проституция в Бордо и доказателства за контрабанда на цигари. Печалбата от тази контрабанда се прави оценка на сред 200 000 и 400 000 евро.

При интервенцията са конфискувани към 90 000 евро в брой, 8 транспортни средства и 650 кутии цигари, както и няколко парцела в България - вложения, с които са прани парите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР